Profiel kantoor

amsterdam-building2
Wij zijn een in 2013 opgericht nichekantoor met focus op corporate & (alternative) finance, waarbij de transactie-, advies- en procespraktijk bestreken wordt. Zowel oprichters, Jan Paul Franx en Gijs Gerretsen, als later toegetreden of counsel, Frits Oldenburg, zijn jarenlang partner geweest bij NautaDutilh en ieder van hen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de advocatuur respectievelijk het notariaat. Ook Anne Hakvoort heeft haar eerste zes ervaringsjaren in de advocatuur bij NautaDutilh opgedaan. Na enkele jaren haar kennis te hebben verbreed bij internationaal kantoor Eversheds sloot Anne zich in 2015 aan als partner bij FG Lawyers.

Een ieder van ons heeft, behalve in Amsterdam, ook een deel van zijn/haar praktijkervaring opgedaan in het buitenland (Londen en New York). Wij hebben ieder een bewezen track-record als adviseur van een zeer breed scala van ondernemingen in uiteenlopende sectoren, variërend van eenmanszaak tot multinational en van familiebedrijf tot financiële onderneming.

Wij adviseren u graag, zowel nationaal als grensoverschrijdend, op het gebied van M&A, private equity, joint ventures, kapitaalmarktwerk en daarmee gepaarde gaande effectenrechtelijke vraagstukken, corporate governance, bancaire financieringen, alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding en kredietunies, debt sale en financieel- en toezichtrechtelijke aspecten rondom uw bedrijfsvoering. Wij begeleiden uw transacties, adviseren u over de juridische structuur die het beste past bij het uitdragen van uw strategie en visie, maar staan ook aan uw zijde bij geschillen indien u of uw onderneming daarmee wordt geconfronteerd. Met regelmaat treden wij op in procedures voor de rechter en in arbitrages.

Waar nodig werken wij nauw samen met nichekantoren op andere rechtsgebieden. Zo bieden wij een full service dienstverlening. Wij fungeren als uw aanspreekpunt; wij regelen de rest achter de schermen, maar zorgen er voor dat u goed zicht heeft en houdt op de kosten. Dankzij het professionele verleden van de partners hebben wij een groot netwerk van contacten bij buitenlandse advocatenkantoren. Omdat wij niet aan één vast internationaal samenwerkingsverband zijn gebonden, zijn wij in staat om bij grensoverschrijdend werk het meest geschikte buitenlandse kantoor binnen ons netwerk te selecteren om mee samen te werken.

Wij kenmerken ons als een specialistisch kantoor zonder poespas: uw belang heeft prioriteit en wij assisteren u in het bewerkstelligen van een juridisch optimaal resultaat. Dat doen wij tegen redelijke en flexibele tarieven. Oplossingsgericht, pragmatisch, ruimdenkend, persoonlijk en kwalitatief sterk; daar staan wij voor. In 2015 ontving FG Lawyers onder meer predicaat ‘Recommended Law Firm’ van Global Law Experts, ‘Excellence in securities laws’ van Corporate LifeWire en ‘Securities Law firm of the year in the Netherlands’ van Corporate Intl. Anne Hakvoort werd aanbevolen als ‘Recommended Attorney’ op het gebied van het Nederlandse effectenrecht door Global Law Experts.