Jan Paul Franx – Advocaat Partner

Jan Paul Franx

Jan Paul Franx is in 1984 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie over het nieuwe Nederlandse arbitragerecht is door Kluwer uitgegeven. In 1984 en 1985 werkte hij achtereenvolgens bij het T.M.C. Asser Instituut voor Internationaal Recht (afdeling internationale handelsarbitrage) te Den Haag, als international trainee in de arbitragepraktijk van Linklaters en bij barrister chambers (Middle Temple) in Londen. Van 1986 tot 2011 was hij werkzaam als advocaat bij NautaDutilh, waarvan de laatste 18 jaar als partner. Tijdens een onderbreking in 1993 heeft hij als foreign associate gewerkt in de arbitrage-, corporate en securities praktijk van het New Yorkse kantoor Simpson Thacher & Bartlett. In de periode 1993-1996 was Jan Paul werkzaam voor het kantoor van NautaDutilh te Breda en heeft hij zich gericht op het adviseren van en procederen voor familiebedrijven.

Van 1996 tot 2011 heeft hij zich in de Amsterdamse praktijk van NautaDutilh toegelegd op o.m. M&A, joint ventures, privatiseringen (zorg- en energiesector), private equity (o.m. 3i, Waterland, Alpinvest), beursintroducties (o.m. McGregor, Versatel, EADS , Endemol, TMC), equity en debt emissies op de kapitaalmarkt (o.m. Qurius, Binck, BNG); advisering over prospectusaansprakelijkheid, marktmisbruik, alternatieve markten, beleggingsinstellingen en diverse Wft- en insolventiegerelateerde vraagstukken. Jan Paul heeft ca. 15 jaar ervaring als litigator.

Jan Paul publiceert regelmatig in vaktijdschriften over ondernemings- en effectenrechtelijke onderwerpen. Hij doceert in de Grotius specialisatie-opleiding Onderneming & Aansprakelijkheid. In 2012 heeft hij gewerkt aan een handboek over prospectusaansprakelijkheid.